Adevărul despre Blackjack

Există foarte puține jocuri în orice cazinou în care un jucător experimentat se poate apropia de a bate casa la blackjack. Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale blackjack-ului este numărarea cărților, dar multe altele te pot ajuta să câștigi pe termen lung.

În jocurile de cazinou, blackjack-ul are unul dintre cele mai mici avantaje matematice ale oricărui joc. Strategia de bază poate reduce avantajul casei în multe jocuri de blackjack până la 0,5%, dar necesită o anumită memorare. În ceea ce privește cotele, este cât de aproape de egalitate pe cât vei ajunge într-un cazinou.

Dealeri, carduri, puncte și sume

Pachetul normal de 52 de cărți este folosit în jocul de cărți de cazinou blackjack și fiecare masă poate avea un număr diferit de pachete în uz.

Există 52 de cărți într-un pachet convențional de cărți de joc și 13 ranguri și patru culori sunt pe aceste cărți.

As, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, vale, dama și regele sunt rândurile cărților.

Fiecare dintre cele patru apartamente are o carte în aceste patru ranguri: club, diamant, inimă și pică.

Costumul nu devine important în majoritatea jocurilor de blackjack, dar este util să știi cum funcționează pachetul.

Blackjack-ul este un joc de comparare a punctelor. În acest joc, fiecare jucător se luptă împotriva dealer-ului pe cont propriu. Ceilalți jucători de la masă concurează cu tine într-un joc precum pokerul și doar dealerul se află între tine și victoria la blackjack.)

Valoarea fiecărei cărți este determinată de poziția sa în pachet. Punctele de pe cărțile numerotate sunt toate aceleași, iar această carte valorează nouă puncte. În mod similar, cele nouă pică au evaluat un total de 9.

Fiecare dintre cărțile de față – valetul, dama și regele – valorează un total de 10 puncte.

În funcție de cărțile mâinii tale, asul poate valora unul sau unsprezece puncte.

Majoritatea jocului se învârte în jurul faptului că alegeți sau nu să nu mai luați cărți. Pe baza numărului tău final, iei această decizie.

Atâta timp cât știi că dealerul are o mână cu două cărți, poți lua o decizie informată cu privire la ce să faci cu ea.

Când joci blackjack, casa are un avantaj, deoarece te obligă să-ți joci mâna înainte ca dealer-ul să aibă șansa de a-și juca mâna. În caz de faliment, nu ai noroc imediat, iar dealer-ul va avea în continuare jetoanele tale dacă ai fost deja faliment.

Cu alte cuvinte, acesta este cel mai simplu mod de a înțelege modul în care casa poate oferi un joc excelent pentru un jucător de noroc bine versat.

În afară de acceptarea cărților sau de a rămâne în picioare, cazinoul trebuie să ofere și alte modalități de a juca pentru a menține jocul suficient de competitiv pentru a fi jucat.

La Blackjack, ce alegeri ai?

A lua sau nu un card suplimentar este cea mai evidentă decizie. Prin „loviți”, puteți solicita un alt card. Presupunând că veți rămâne cu totalul curent, sunteți „în picioare”.

Mai multe dintre aceste alegeri sunt clare. Dacă totalul tău este 19, de exemplu, vei putea sta în picioare. Un scor atât de aproape de 21 este extrem de greu de învins, iar preluarea unui alt apel crește foarte mult șansele de a pierde pariul. Asul și 2 sunt singurele cărți din pachet care vă pot ajuta în acest caz.

Apoi, dacă totalul tău este 9, vei dori să faci o lovitură. Este imposibil să pierzi o mână cu un total de 9 deoarece luarea unei cărți suplimentare îți va întări întotdeauna mâna.

Cu toate acestea, totalurile dvs. nu sunt atât de clare pe cât ați putea crede. Puteți număra un as drept 1 punct sau 11 puncte dacă aveți unul în mână. Termenul „mână moale” este folosit pentru a descrie acest lucru. Este mai probabil să lovești o mână moale, deoarece este mai dificil să spargi un total moale.

O „mână dură”, pe de altă parte, o „mână dură” este cea în care nu există ași, sau asul trebuie socotit ca 1 punct pentru a evita distrugerea. Dacă aveți o mână ca aceasta, o veți juca cu mai multă precauție și este mai probabil să rămâneți în picioare.

Pe de altă parte, alte totaluri sunt mai puțin evidente în modul de a le juca bine. Dacă ai lovit un total greu de 16, ai șanse mari să spargi, dar ai și șanse mari să pierzi dacă nu o faci.

Termenul „natural” sau „blackjack” se referă la un total de două cărți de 21. Majoritatea cazinourilor oferă o plată de 3 până la 2 pentru un natural; cu toate acestea, unele oferă doar o plată de 6 până la 5. (Voi ajunge la asta într-o clipă.)

Totuși, asta nu este tot. Printre celelalte posibilități, „splitting” este una dintre primele pe care le poți lua în considerare. Vă puteți împărți mâna doar dacă vi se împărtășesc două cărți de același rang.

Pentru a vă împărți mâna, trebuie să faceți un al doilea pariu de aceeași dimensiune ca primul. Începi un joc dublu folosind una dintre cărțile tale actuale ca carte de pornire pentru fiecare dintre noile mâini.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>